Skip to content

Tyst retreat

Det verkliga upptäcktsresandet handlar inte om att söka sig till ständigt nya marker, utan om att upptäcka nya sätt att se.

Marcel Proust

Bodyfulness, en tyst retreat

Torsdag 30/9 t.o.m söndag 3/10 2021

Varmt välkommen till en tyst retreat utformad för att stödja ditt självomhändertagande och möjliggöra en fördjupning av din mindfulnessutövning. Meditation i stillhet och rörelse utgör fundamenten under våra dagar tillsammans där guidning erbjuds kontinuerligt. Kroppsnärvaro och självmedkänsla utforskas med varsamhet och respekt för våra olika förutsättningar, med integrationen av utövningen i vardagen i fokus. Här får du möjlighet att vila i en naturskön miljö bland skogens träd och med svalkande dopp mellan bastubaden.

Lärare

MSc/Leg specialistfysioterapeut Mona Gradin Wolvén, cert. lärare MBSR, samtalsterapeut och fördjupad i insiktsmeditation

PhD Gunilla Lönnberg, cert. lärare MBSR + MBCP och yogalärare

Mia Ståhl Broborg, cert. yogaledare med steg1-utbildning i MBSR och mångårig erfarenhet av mindfulness- och insiktsmeditation. 

Datum och tider

Torsdag 30/9 kl. 17:00  t.o.m. söndag 3/10 kl. 14:00. Notera att din möjlighet att delta hela tidsperioden är en förutsättning för deltagande.

Plats

Skeppsudden finns att hitta vid Bråvikens strand, mitt emot Kolmårdens djurpark, 2 mil från Norrköping och 15 mil Söder om Stockholm. Omgivningen är naturskön med skogar, ängar, körsbärsdal och en kilometerlång strand. I anslutning till Skeppsuddens egna brygga ligger också en vedeldad bastu med panoramafönster vilken vi kommer att ha tillgång till genom vistelsen på gården. Klicka här för vägbeskrivning!

Mat

Kostnaden för mat och boende omfattar samtliga mål mat. Måltiderna är vegetariska med möjlighet att anpassa till en vegansk, glutenfri och/eller laktosfri meny. Glöm inte att ange matallergier i anmälningsformuläret. 

Pris

Totalkostnad i enkelrum:  5500 kronor (för företag exkl moms)

Totalkostnad del i dubbelrum:  5000 kronor (för företag exkl moms)

Totalkostnad del i flerbäddsrum: 4500 kronor (för företag exkl moms)

Vi har ett fåtal platser tillgängliga med flexibilitet i prissättning för dig som lever under omständigheter som ger ekonomisk ansträngning såsom exempelvis arbetslöshet eller sjukskrivning på heltid. 

Du anmäler dig till retreaten genom att fylla i formuläret på denna sida. Din betalning av den faktura du får efter anmälan garanterar din plats på retreaten. Anmälan är bindande, men med möjlighet att överlåta platsen till annan person med meditationsvana.

Resa

Din resa till och från retreatgården är inte inkluderad i priset. Närmare start av retreaten får du information med möjlighet att maila Skeppsudden för att boka hämtning från Skavsta, Norrköping eller busshållplats Östra Stenby vid behov. Detta till en mindre kostnad som går direkt till gården. 

50414323_353079462195214_734333399233200128_n

Dagsretreat

Med stöd av guidad mindfulnessmeditation i rörelse och stillhet får vi under dagsretreaten i  tyst gemenskap möjlighet att landa djupare in i oss själva och i vår tillhörighet till naturen omkring oss. Så, stäng av alla skärmar och lägg undan klockorna för att istället tilllåta din uppmärksamhet att vila fullständigt i kroppen på jorden. 

Info

Datum för nästa dagsretreat är ännu inte fastställt. Genom att lista dig för utskick av nyhetsbrev får du information om nästa möjlighet direkt i din maillåda. 

10_quote icon (1)

Meditation handlar inte om att vi ska kasta bort oss själva i försök att bli någonting bättre. Det handlar om att bli vän med den som redan finns här.

PEMA CHONDRON

Anmäl dig här

Tack för ditt intresse i vår retreat! Personuppgifterna hanteras i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och krävs för att administrera din anmälan. Notera att densamma är bindande, men att du kan överlåta din plats till en vän med erfarenhet av meditation i de fall du får plötsliga förhinder att delta som planerat.