Skip to content

Tyst retreat

Det verkliga upptäcktsresandet handlar inte om att söka sig till ständigt nya marker, utan om att upptäcka nya sätt att se.

Marcel Proust

Tyst retreat 12-14 maj 2023

Välkommen till en tyst meditationsretreat som ger dig möjlighet att fördjupa din utövning av mindfulness och stärka ditt fokus på självomsorg. Fundamentet för våra dagar tillsammans utgörs av guidad meditation i rörelse och stillhet, vilket tillåter oss att bromsa tempot för att kunna öka vår nyfikenhet på oss själva. Vi utforskar sätt att öka vår kroppsmedvetenhet och självmedkänsla med en orientering mot integration av övningen i vardagslivet. Så, låt oss lägga undan mobiler och datorer för att kunna landa tillsammans i Frötunas vackra miljö och leva livet lite varsammare i några dagar.

PLATS: 

Frötuna Retreat, öster om Uppsala i Rasbo vid Funbosjön. Närmaste ort är Gåvsta. Vi håller till i en vacker herrgårdsmiljö som erbjuder såväl skogsvandring som självomsorg i gårdens eget hamam. I kostnaden ingår helpension med vällagad vegetarisk mat och hembakat bröd. Din resa till gården ingår dock ej.

Här kan du läsa mer om resvägar: HITTA HIT 

TIDER: 

Du är välkommen att landa på gården fr.o.m. klockan 10:00 på fredag 12/5 (inför det obligatoriska intromötet kl. 11:30)  och vi har ett gemensamt avslut på söndag 14/5 kl. 14:00. För att kunna delta vid retreaten behöver du ha möjlighet att ta del av hela programmet från start till slut.

KOSTNAD: 

Del i dubbelrum med helpension: 4900 kr 

Enkelrum med helpension: 6000 kr 

Helpensionen omfattar alla mål mat inklusive fika samt undervisning. Vi nyttjar alla gårdens ytor lämpliga för utövning, inklusive valbar möjlighet att tillbringa två timmar i Frötunas hamam nere under källarvalen. 

Notera att en anmälningsavgift på 1500 kronor vilken ej betalas tillbaka krävs för att boka retreaten. Anmälan är bindande och deltagarantalet begränsat. 

Foto: Frötuna Retreat

LÄRARE: 

Lena Sundberg – har mediterat regelbundet sedan 2010. Hon har under en tid engagerat sig i Vipassanagruppen bl.a. som ordförande i föreningen. På senare tid har hon huvudsakligen fördjupat sin utövning på Gaia House i England. Lena tycker om att utforska meditationens principer, hur de kan stötta oss i vardagen, och särskilt hur de kan stödja oss i att hantera och engagera oss i vår tids klimat- och sociala kriser. 

Mona Wolvén – har en legitimering som fysioterapeut med specialistexamen i mental hälsa, utbildad på Karolinska Institutet. Parallellt med mångårig fördjupning inom bl.a. insiktsmeditation så omfattar hennes vidareutbildningar en grundutbildning i psykoterapi och en certifiering som lärare i mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR) genom Mindfulness Center på Brown University och UMASS Memorial som utvecklat programmet. Mona har ett traumainformerat arbetssätt med stor respekt för kontextens och normernas inverkan på individens hälsa. 

 

ANMÄLAN TILL EN TYST RETREAT PÅ FRÖTUNA 12-14 MAJ 2023 

Tack för din intresseanmälan till vår retreat! Personuppgifterna hanteras i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och krävs för att administrera din anmälan. Mer information om hur du går vidare för att säkra en plats på retreaten kommer i ett mail.

11174973_10153830035937788_2123933037111415707_n

Dagsretreat

Med stöd av guidad mindfulnessmeditation i rörelse och stillhet får vi under dagsretreaten i  tyst gemenskap möjlighet att landa djupare in i oss själva och i vår tillhörighet till naturen omkring oss. Så, stäng av alla skärmar och lägg undan klockorna för att istället tilllåta din uppmärksamhet att vila fullständigt i kroppen på jorden. 

INGEN DAGSRETREAT PLANERAD I DAGSLÄGET. 

ANMÄLAN: info@bodyfulness.se

10_quote icon (1)

Meditation handlar inte om att vi ska kasta bort oss själva i försök att bli någonting bättre. Det handlar om att bli vän med den som redan finns här.

PEMA CHONDRON