Skip to content

GRUPPER

Jag lägger ett stort värde vid gruppen som en källa till stöd, inspiration och läkning för oss människor. Det kan vara viktigt att få träffa andra med liknande erfarenheter eller intressen och är ofta lättare att lära och öva tillsammans med andra. För att öka gruppens trygghet är det lika viktigt att respektera att vi alla är olika, reagerar olika och att vi inte kan utgå ifrån att vi vet vad som händer i den andre. Ett av programmen som erbjuds i grupp är mindfulnes-baserad stressreduktion (MBSR) som beskrivs nedan. 

Jag tar gärna emot förfrågningar och önskemål från dig som tänker att ovan nämnda grupper kan komma till nytta på platser även utanför vården. Du når mig på adress: info@bodyfulness.se  Nedan kan du läsa mer om det åtta veckor långa programmet mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR). 

Mindfulness-Baserad Stressreduktion (MBSR)

Idag finns mängder av sammanhang att välja mellan för den som vill lära sig mer om mindfulness och meditation. Programmet mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR) är det som den vetenskapliga forskningen granskat mest under längst tid och som i hög grad integrerats i den västerländska vården. 

Om du söker en välbeprövad väg mot en ökad medveten närvaro, kroppskännedom och förhållningssätt som stärker din förmåga till stresshantering så är MBSR en varm rekommendation. Kraven på oss som är certifierade lärare i MBSR är höga och upplägget ger dig möjlighet att etablera en egen meditationsutövning med stort fokus på integration i vardagen. 

Känner du igen dig?

  • Du kanske vet med dig att du pressar dig för hårt, lyssnar mer på kraven utifrån än på kroppens signaler och behöver stöd att bryta autopiloten.
  • Du har förstått att vi behöver investera i oss själva för att hålla som stöd för andra.
  • Du längtar efter vägar mot att bli bättre vän med kropp och sinne.
  • Du vill bekanta dig med mindfulness i en trygg miljö där kännedom om meditationens ohjälpsamma effekter finns och respekteras.
MECK

Vad ingår?

En kostnadsfri introduktion. I samband med detta bedöms också om deltagande i programmet är lämpligt i dagsläget. 

Åtta gruppträffar där varje tillfälle är ca 2,5 timmar långt. Därutöver ingår en heldag av utövning under helg.

Två individuella samtal för avstämning. Möjlighet att kontakta ledaren för frågor under programmets gång. 

Skriftligt arbetsmaterial vid varje veckoträff och ljudfiler för hemövning. 

C

Se och lär känna

Mindfulness är inte lösningen på ett problem eller en avslappningsteknik utan en speciell sorts nyfikenhet som kan hjälpa dig att se klarare på verkligheten, få stöd att bära det som är tungt och fatta mer hjälpsamma beslut motiverade av en välvilja mot dig själv. Därav utgör MBSR också ett gott komplement till (men inte en ersättning för) exempelvis psykoterapi. Programmet introducerar dig till en väg mot  en ökad tolerans av inre upplevelser och en vänlig nyfikenhet på dina behovssignaler. Du lär dig att stanna upp, pausa och att värdesätta återhämtningen och reflektionen lika högt som aktiviteten. 

Läraren

Jag heter Mona och är en av ett fåtal certifierade lärare i MBSR i Sverige idag, utbildad på de center i USA som utvecklat programmet. Därutöver har jag sedan 15 år tillbaka en etablerad utövning inom de äldre traditioner som ligger till grund för tex MBSR, MBCT och MSC. I dagsläget har jag guidat ca 50 MBSR-program. Jag har stor respekt för de ohjälpsamma effekter kan komma med meditationsutövning och värderar ett traumainformerat arbetssätt. Därför är också fokus på den fysiska kroppen och individuell anpassning ett centralt tema i alla mina grupper.

10_quote icon (1)

Ingen kan lyssna på din kropp åt dig. För att växa och läka behöver du ta ansvaret att lyssna på den själv.

Jon Kabat-Zinn

Kontakt 

I dagsläget erbjuder jag programmet MBSR uteslutande inom ramen för vården i Region Stockholm. Du är välkommen att maila mig vid frågor kring min verksamhet: info@bodyfulness.se